Copyright 2020 - Custom text here

Exclamation mark red

Tisztelt Hallgatók!

https://szie.hu/sites/default/files/2_2020_rektori_utasitas_2019_20_modositott_idobeosztas.pdf

https://szie.hu/sites/default/files/szie_atmeneti_idobeosztas_201920_tanev.xlsx

Összhangban a fenti két dokumentummal, tanév módosított rendjére karunkon így alakul: A szakmai nap, a laza nap, és a tavaszi projekthét elmarad, helyettük is oktatás lesz. (Az ünnepnapokon természetesen nincs oktatás.) A szorgalmi időszak nappali tagozaton az eredetileg tervezettnél tovább, május 22-ig tart. Be kell pótolnunk egy húsvét hétfőt, egy csütörtöki rektori szünetet, és 3 pénteket: rektori szünet, nagypéntek és május 1.

Május 5. kedd: pénteki órarend (május 1 helyett)

Május 18. hétfő: hétfői órarend (húsvét hétfő helyett)
Május 19. kedd: pénteki órarend (nagypéntek helyett)
Május 20. szerda: keddi órarend (május 5 óracsere miatt)
Május 21. csütörtök: csütörtöki órarend (március 12 rektori szünet helyett)
Május 22. péntek: pénteki órarend (március 13 rektori szünet helyett)

Felhívnánk a figyelmet, hogy a rektori utasítás melléklete tartalmaz egy elírást: "Húsvét: 2020. április 10-14. (péntek - hétfő)" Ez nyilván elírás, mert a hétfői nap az az április 13. Ennek megfelelően április 14-én kedden rendes keddi órarend szerint tanítunk.

Levelező tagozaton elmaradt egy B hét március 13-14-én, és egy A hét március 20-21-én, ezeket a személyes jelenléttel járó konzultációkat nem pótoljuk. A többi konzultáció az eredeti tanrend szerint online kerül megtartásra.

Üdvözlettel. A Kar vezetése

 

Oktatási szünet március 12-től - Extraordinary education break from 12.03.2020.

 

 

https://szie.hu/tajekoztatas-koronavirussal-osszefuggo-veszelyhelyzet-kapcsan

http://sziu.hu/12020-iii11-directive-rector-extraordinary-education-break

 

 

Kollégium

 Elérhetőség: 1085 Budapest, Mária u. 7.

  • Telefon: (36 1 ) 338 2199
  • Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • Igazgató: Nemoda Ferenc mestertanár, egyetemi főtanácsos
A hallgatók kollégiumi felvétele és elhelyezése
A Kollégiumunk a városon belül is rendkivül kedvező elhelyezkedéssel rendelkezik. A kollégium közelében vannak a tömegközlekedési eszközök, posta, orvosi rendelő és különbőző múzeumok, könyvtárak, üzletek és rendezvény helyszínek. Nagyon büszkék vagyunk, hogy a kollégiumunk összetartó kis közösség, és arra hogy magunk is szépítjük kollégiumunkat, így várunk minden szakmailag elhívatott új hallgatót,aki részt szeretne venni a közösségi életben és a szakmai munkánkban.
A kollégiumi felvétel pályázata elektronikusan történik. A pályázati űrlap az egyetem honlapjáról tölthető le: www.ybl.hu. A pályázati űrlapot csak felvételi kérelem esetén kell kitölteni és visszaküldeni a benne szereplő határidőig. A férőhelyek elosztásáról a Kollégiumi Bizottság dönt az alábbi szempontok szerint:
Az I. évfolyam első félévében:
1. szociális helyzet (eltartottak száma, egy főre eső jövedelem, családi helyzet);
2. a képzés helye és a lakóhely közötti távolság.
A második félévtől:
Az 1. és a 2. pont, valamint
3. a tanulmányi eredmény
4. a közösségi munka, az általános emberi magatartás, az intézményi követelményrendszer betartása.
A kollégisták az elhelyezésért térítési díjat fizetnek, amelynek havi összege az alapdíjból és a fejlesztési díjból áll.
Az elhelyezés 1-2-3-4 ágyas szobákban történik. A hallgatói keretlétszám 135 fő, amely lehetőséget ad a jó hangulatú, családias légkörben történő tanulásra és pihenésre.
A kollégiumban különböző tantárgyi konzultációk, műhelymunkák, klubfoglalkozások, születésnapok, zenés programok biztosítják a hasznos időtöltést, az ismeretek bővítését, elmélyítését.
Kollégiumi szolgáltatások
A kollégium a tanulási, művelődési, szórakozási, sportolási lehetőségeken kívül egyéb szolgáltatással is rendelkezik, pl.:
– számítógépes hálózat, videó, tévé stb.
– főzési, melegítési lehetőségek, tárolás, szobánként hűtőszekrény (konyhák, mikrohullámú sütők)
– mosási, vasalási lehetőség (porszívók, egyéb eszközök)
– hajszárítás stb., segítve az otthonosság megteremtését.
Itt működik a Mária utcai Műhely (MUM) és rendszeresen tartunk meghívott külső-belső előadókkal különböző szakai programokat!